måndag 28 oktober 2013

Oktobers sista stickcafé

Från vänster, Karin och Kersti ...

... Iréne och Anna.

Karin, en annan Karin alltså, med en av sina fina sjalar.

Barbro med sin fina kofta. Jag har fått löfte att fota den när den är klar.

May-Lis till vänster stickar på en Paneldebatt. Det gör ju även jag så jag brukar fråga henne och kolla så jag inte gör fel.



Just i onsdags hade vi flera besökare som var helt nya för oss. Här är ett par.

Just den här kvällen så stickades det och virkades och broderades. Här är ett broderi.

Jag skulle fota Ewas nystartade vantar men bilden är riktigt dålig. Förlåt Ewa.


Visst är den snygg koftan. Fick tillåtelse att fota.

Här är ytterligare en helt ny besökare som broderade. Bredvid hittar vi en som hängt med ett tag nu, Eva-Marie.

söndag 20 oktober 2013

Oktobers andra stickcafé


På onsdag, sen 23, träffas vi som vanligt på Bibliotekscaféet kl 17.30. Ta med stickor och virknålar eller kanske broderinålar och så lite garn så klart. Ta också med en god vän och lite gott humör. Har någon någon/några spännande nya stickböcker/sticktidningar eller för den delen gamla som ni tycker om så ta gärna med dom också. Alltid lika spännande att bläddra i och insupa inspiration.

torsdag 10 oktober 2013

Gårdagens stickcafé

Anita, till vänster, stickar fingervantar som jag provade och dom satt som en smäck. Ingrid stickar på en ljuvlig klänning till ett barnbarn.

Mia har för kvällen tagit med sig en kompis som vi nog ska få till att sätta igång och sticka.


Här ser ni en ung dam som virkar mycket koncentrerad, till höger, och det ska bli en mobil med små djur till en liten stickbaby som ska komma framöver. Vi förökar oss.

Kerstin i mitten stickar just nu innevante till sina nya tumvantar. Lotta höll nog på med något som skulle bli en provlapp. Vi får se vad det ska bli för projekt.

Här ser ni lite av Ingrids klänning. Hoppas hon tar med och visar oss när den blir klar.


May-Lis till vänster hade skadat ett finger i köket, betyder jobbet. Hon fixade inte att sticka just igår kväll. Men humöret är det inget fel på så hon deltog i samtalet runt borden. Anna, bredvid, har vi inte sett på länge. Vi önskar dig välkommen tillbaka Anna. Eva jobbade på ett par ursnygga halvvantar. Såg idag, torsdag, på Facebook att dom var klara nu. Och Iréne stickade på en tröja till dottern i Bjärbomönster. Häftigt att det blandas både nya mönster och modeller med gamla.

lördag 5 oktober 2013

Oktobers första stickcafé


På onsdag är det dags igen att träffas. På onsdag, den 9, så träffas vi som vanligt på Bibliotekscaféet kl 17.30. Ta med dig din stickning/virkning/broderi/ god vän/gott humör/dig själv så har vi en trevlig kväll. Tycker jag kommit på en riktig bra text så jag kör den i repris.

tisdag 1 oktober 2013

Senaste stickcaféet

Som vanligt stor koncentration. Från vänster Eva-Marie, May-Lis och Eva.

Bredvid Eva sitter Karin som var med oss för första gången men inte för sista. Sa hon och vi hoppas. Kersti till höger om Karin verkar vara lite av en njutare. Hon äter glass.

Till höger sitter också Karin men vår "gamla" Karin.
 
Kerstin, till höger, visar upp en tumvante. Nedan ser ni den i lite mer närbild.


Alla mina bilder blir inte helt perfekta och jag ber som mycket om ursäkt för den här. Ser ni att vi har fler än Kersti som är lite njutare. Det där glaset ser trevligt ut.

Eva-Marie har lärt sig nu att en riktigt stickare har fler än ett projekt på gång.