lördag 30 april 2016

Stickcafé nr 2 i april 2016 - bilderna

  Då är vi nästan framme i maj och våravslutningen om några veckor. Men vi hade stickcafé så sent som i onsdags och några bilder blev det.
 
Damen till höger är en för oss en ny bekantskap, första gången vi fick träffa henne. 
 Damen till vänster var på stickcaféet för första gången hon också. Men Carina har jag träffat tidigare men i ett helt annat sammanhang.
Gunilla har, i varje fall för stunden, lagt undan strumpstickorna och lärt sig Magic Loop.

söndag 24 april 2016

Stickcafé nr 2 i april 2016

Ja, då kan vi sikta slutet på april också. Men ett stickcafé till ska vi hinna med.

Vi ses på onsdag, den 27 april, kl 17.30 och så packar vi ihop våra garner och stickor vid ca 19.30. Platsen är som vanligt Bibliotekscaféet på Stadsbiblioteket.

Kanske kommer vi att få träffa några nya deltagare för vi pratade med flera i går på biblioteket. Men det kanske inte blir så snart.

Bibliotekets 10-års jubileum igår lördag

I går lördag var Ingrid och Gunilla samt jag på biblioteket och höll stickningen högt. Vi satt och stickade, pratade med folk om stickning, vårt stickcafé, biblioteket och allt däremellan. Många kom fram kan jag säga.

Det dök också upp ett par unga killar, unga vuxna som vi säger numera, men det var endast en som vågade sig fram till bordet. Han tog stickningen som var framlagd och stickade. Hans mormor hade lärt honom när han var barn. Och han kom ihåg hur han skulle göra. Det var en kille från USA, mormon. Man kunde se glädjen hos honom när han insåg att ”jag kan”. Tyvärr fick jag i hastigheten inte upp kameran men Ingrid och Gunilla är vittnet på att det faktiskt hände.

Ni andra missade något kan jag lugnt säga.

onsdag 20 april 2016

Stickcafé nr 1 i april 2016 - bilderna

Då är vi framme i mitten av april och vi hade vårt förra stickcafé för en vecka sedan. Vi var endast 7 deltagare så vi fick alla plats på samma bild. Men ni kan endast se 6 eftersom det behövs en fotograf också, undertecknad. Det var flera som hade meddelat frånvaro och så till råga på allt så regnade det. Det vet vi ju att det kan bli bortfall av det.
 

söndag 10 april 2016

Stickcafé nr 1 i april 2016

Då är vi framme i april, en riktig vårmånad. Och stickar gör vi oavsett.

Hur som helst så ska vi ha stickcafé på onsdag, den 13 april. Samma tid och samma plats som vi brukar. Kl 17.30-19.30 på Bibliotekscaféet på Stadsbiblioteket. Ta med dig något garn och verktyg och sticka, virka eller kanske brodera. Du är välkommen oavsett
Välkommna!

tisdag 5 april 2016

Stickcafé nr 3 i mars 2016 - bilderna

Då var mars till ända. Även den här gången fick vi besök av en för oss helt ny bekantskap, Louise. Anette, jo hon är min kära syster, kom ända från Göteborg. Fast kanske inte bara för att gå på stickcafé. Eva hälsade på och det var inte igår vi såg henne. Och så kom Maria och det har nog bara en enda gång tidigare. Alla är så hjärtligt välkomna igen så ofta ni vill och kan. 
 
 
 
Här i mitten ser ni Louise. Det var första gången vi träffades. Louise virkar och behövde lite hjälp med en beskrivning. Självklart hjälpte vi till så gått vi kunde. Här är det Gunilla och May-Lis som bistod med sina kunskaper. Vad jag förstod så gick det bra. 

Maria med sin senaste Bingestickning. Mönstret är "Blomster" och det ska bli en variant av cowl. Är det bara jag som tycker den är läcker? 
 
Från vänster Gunilla, Anette och Louise. Anette virkar också för närvarande.