torsdag 28 januari 2010

Årets första stickcafé

Ja, då var årets första stickcafé avklarat. Och dagen till ära så öste snön över Halmstad och blåsten ven om öronen. Inte kul alls faktiskt när det var som värst. Det lär ha kommit dryga decimetern men ärligt talat så kändes det som mer. När jag åkte iväg, Mannen körde mig dit, så tänkte jag att ikväll kommer det nog ingen i det här vädret.

När jag kom fram till Fribergs så fanns det ingen där mer än ett par gäster som inte hade något med stickning alls att göra. Jag satte mig på en stol och tänkte att jag sitter en halvtimme och sedan går jag hem. Anette som driver Fribergs trodde inte att det heller skulle komma någon. Efter ca 5 till 10 minuter så dök Anita upp. Hon har hängt med länge och hade sagt kvällen innan att hon skulle komma så då gjorde hon det. Efter ytterligare några minuter kom Kerstin. Så då var vi tre och vi har alla varit med ett tag. Vi köpte fika och bänkade oss längst in på caféet. Sedan vet jag inte vad som hände riktigt för folk bara ramlade in. Sammanlagt blev vi 14 stycken och av dom var 10 helt nya på vårt stickcafé. Dessutom var det yngre tjejer allihop. Mycket snack om stickning, garner, beskrivningar, stickcafé som företeelse och en del om var vi alla kom ifrån och vad vi sysslar med. De flesta var inflyttade. Men kul hade vi och nu hoppas jag att alla kände sig inspirerade och att de ”gamla” också kommer nästa gång för vädret ska väl bli lite lättare hoppas jag. Vi kommer att bli många i vår och det glädjer mig mycket.

När jag vandrade hemåt vid halv åtta tiden så hade det slutat snöa, det var alldeles stilla och temperaturen låg runt nollan. En härlig promenad genom stan fick jag.

Lovade våra nya deltagare att lägga in några bra länkar och dom finner ni nu i högerpanelen. Om ni har bra länkar så ge mig en vink.

3 kommentarer:

Hulda sa...

Det var jättetrevligt igår! Jag trodde inte heller det skulle dyka upp någon pga. stormen, därav min sena ankomst. Men snacka om att jag blev förvånad när ni satt där i ett långbord! Ser fram emot nästa gång!

☆ Virkaholic ☆ sa...

Om inget förutsett hände så kommer jag också nästa gång!!

Maken jobbade ju igår, men nu försöker han lägga in frikvällar varannan onsdag hela våren :)

Carina sa...

Då ses vi väl en väldigt massa glada stickerskor nu framöver våren. Känner mig riktigt upprymd.