fredag 23 april 2010

Säsongens sista stickcafé …

… hade vi i onsdags. Deltagarna önskade att vi skulle träffas maj ut men Fribergs har inte öppet för oss då. Så kan det bli när stället man är på har öppet speciellt för oss. Det är ju inte helt enkelt att hitta ställen, eller är det?

13 glada stickdamer träffades dock och stickade på. Det var som vanligt sjalar, halsdukar, koftor med mera som det stickades på. Ytterligare en mösstickare lärde sig sticka ihop sin mössa istället för att sy och djup koncentration lade sig.


Vi hade även besök ända från Lund. Eva besökte oss och hon är på väg att flytta till Varberg. Vi får väl önska henne välkommen till Halland. Vår hemslöjdskonsulent, Marita Jönsson, besökte oss i början på kvällen och med sig hade hon en journalist från Radio Halland, P4. Ett program som ska sändas när sommarsäsongen börjar ska handla om stickning. Marita började berätta om stickning i Halland och Bingestickning och vi fortsatte berätta om stickning idag och vårt stickcafé. Tror att det ska bli riktigt bra. När och om jag får klart för mig när det ska sändas så kommer jag självklart att lägga ut det här på bloggen.
En idé vi har är att kanske ha ett sommarcafé för första gången. Men det är ännu på idéstadiet så jag får återkomma när jag har lite mer konkret.

Annars så utgår jag ifrån att vi ses till hösten.

Ha en riktig skön sommar och sticka på så vi kan få se lite vad ni gjort när vi ses igen.

lördag 10 april 2010

Samma inlägg här som där

Här på bloggen har några uttalat en oro över att Facebook skulle ta över som informationskanal när jag nu introducerat Halmstads stickcafé där. Men jag kan lugna er alla här att man behöver inte alls vara med på Fb för att få fullständig information om saker och ting. Jag kommer att skriva både här och där och även om inte texten alltid är identisk så är innehållet detsamma. Ibland kan jag uppleva att jag har lite svårt att nå ut med information till de som brukar besöka Fribergs även om jag alltid försöker sprida både mailadress och bloggadress. Alla är inte som jag så man kollar bloggar varje dag. Kanske måste jag skapa en maillista som komplement så jag i ett tryck kan nå alla.

Så får det nog bli.

Lämna namn och e-postadress på ett mail om du vill vara med på maillistan. Märk mailet ”Maillista”. Tackar.

torsdag 8 april 2010

Halmstads Stickcafé har nu flyttat in på Facebook.

Jo, det är sant. Jag har idag flyttat in oss på Facebook. Skillnaden mellan blogg och facebook är kanske att det där finns ett diskussionsforum och medlemmarna i gruppen själva kan skriva inlägg och lägga upp bilder. Annars kommer man att kunna finna samma info där som här.

Välkomna dit!

Näst sista stickcafét för våren, eller?

I går var det stickcafé och enl planeringen så var det det näst sista för våren. Men det uttalades önskemål om att vi ska fortsätta ett tag till. Om du inte var närvarande igår så lämna gärna synpunkter här på bloggen eller via mail. Adressen hittar du till höger. Det finns en idé om att fortsätta på Hallandsgården men det får jag återkomma till. Håll kollen på bloggen.

Lite bilder från kvällen igår har ni här. Eva hade med sig ett par böcker av Kaffe Fassett som det bläddrades flitigt i. Han var på Grötö och hade föreläsning under SiV och hans assistent hade work-shops. Eva och jag har varit där. Amanda stickade kanten på en spindelvävshistoria som ska bli en sjal. Virkades också en sjal och så stickades det sjalar och halsdukar och jag vet inte vad. Tyvärr var det bara 10 glada kvinnor men det kanske var för att det var härligt väder ute.

söndag 4 april 2010

Stickcafé på onsdag

Ta med garnet och stickorna eller virknålen till Fribergs på onsdag så har vi en trevlig stund tillsammans. Vi droppar in från kl 17.30 och går ut genom dörren kl 19.30 då Anette stänger.

Nu är det bara denna månad kvar av de planerade stickcaféerna. Jag behöver få respons från er deltagare så vi kan bestämma snart när vi ska sätta slutdatum för säsongen. Hör av er!