måndag 20 juli 2015

En garnbutik från resa i Finland

Jag har varit på resa till Finland, Helsingfors och Tammerfors. Travade som alltid runt från morgon till kväll. Sista dagen ett par timmar innan båten skulle tillbaka till Stockholm säger jag till Mannen att är det inte konstigt att vi inte sett en enda garnbutik. Tittar lite så där sökande runt där vi stod och vad ser jag.
 
Menita garnbutik ligger precis framför mig/oss. Jag blev helt konfys och stirrade mest från början. Men vi var ju tvungna att gå in. Bakom disken stod en dam men strax bredvid står en man som hör oss tala svenska och kommer fram. Det blev ett långt samtal och han berättade butikens historia och lite om hur stickningen gått fram och tillbaka där i Helsingfors. Jag bara älskade denna butik och vill därför rekommendera ett besök om ni har vägarna förbi. Butiken i Helsingfors är inte huvudbutiken utan den ligger i Espoo utanför stan. Eller kanske i utkanten. Jag har kollat deras hemsida men jag kan ju inte ett ord finska så jag vet inte allt. Om någon av er som läser det här och kan finska så hör gärna av er och berätta för mig. Mannen kan inte heller finska mer än lösa ord. Jag njuter så länge av bilderna Mannen tog och jag tycker ni ska göra detsamma tills ni har möjlighet till ett besök.
 
 
 
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Menita är min favoritbutik, som jag besöker jättjeofta. Den ligger ju ett stenkast från Design Museet i Helsingfors.
Huvudbutiken ligger i Esbo, dit kommer man bra med buss från Kampen ...

Admin Carina sa...

Kära Anonym.
Visst är det en underbar butik och det var bara slumpen som gjorde att jag stod där och fick se den. Det var nog en högre makt. Jag hade redan varit i Espoo några dagar innan i Axel Gallen Kallelas hus. Men då kände jag ju inte till butiken. Vi hade varit på Designmuseet.